OZ9ETOV

 

Vores kaldesignal

OZ9ETOV er foreningen ETOV’s registrerede Danske Radioamatørers kaldesignal. I februar 2021 henvendte ETOV’s næstformand Bjarne IT Nielsen sig til ENS – Danmarks Energistyrelse, og anmodede om udstedelse af en radioamatørlicens til foreningen til brug for licenserede radioamatører, der er medlemmer af ETOV. 

Det er lykkedes foreningen at opnå et dansk ‘Special Callsign’. Kaldesignaler består alle af et såkaldt Prefix efterfulgt af et tal, som fortæller hvilket land man tilhører.  Herefter følger så et Suffix (efternavn), der generelt verden over bestående af 3 bogstaver.   Som ’Speciel Callsign’ har foreningen opnået et suffix på de 4 bogstaver der er vores foreningsnavn – ETOV.  Yderst elegant, men det kan så i store internationale Radiokonkurrencer (Contests), være en enorm bagdel, idet rigtigt mange har svært ved at acceptere, at vort suffix har 4, og ikke normalt 3 bogstaver.  Men et flot kaldesignal er det absolut !

 

Din chance

OZ9ETOV oprettedes i klubregi, hvilket giver 2 fordele, nemlig at medlemmer med amatørlicens vil kunne benytte kaldesignalet ved særlige lejligheder efter aftale med bestyrelsen, samt at medlemmer uden licens vil kunne benytte kaldesignalet under tilstedeværelse af en licenseret radioamatør, altså på lovlig vis kunne snuse til det eventyr, som trådløs radiofoni og telegrafi stadig byder unge mennesker, helt uafhængigt af internet, og ofte også af el-forsyning.

 

ETOV’s kaldesignal er naturligvis registreret på flere internationale databaser. Her kan det ’slås op’ og tjekkes i detaljer af radioamatører i hele verden bl.a. på www.qrz.com/oz9etov  og www.eqsl.cc/oz9etov, til elektronisk og gratis udveksling af kort til bekræftelse af gennemførte radiokontakter, med QSL – kort. Disse fremsende enten med ordinær post eller i form af et eQSL-kort via e-mail.

 

  eQSL kort fra Holland
      eQSL kort fra Frankrig